Bezglutenowa Quesadilla z kurczakiem i warzywami

Quesadilla z kurczakiem i warzywami, popisowe danie kuchni meksykańskiej, bazujące na podgrzanych plackach tortilli z roztopionym serem, kurczakiem oraz opcjonalnymi dodatkami. Stworzyliśmy wersje bezglutenową, do przygotowania użyliśmy tortilli firmy Schär.
SKŁADNIKI:
Tortilla bezglutenowa firmy Schar
Mięso z piersi kurczaka
Kukurydza w puszce
Papryka słodka, żółta
Cebula czerwona
Ser mozzarella
Majonez oraz sos czosnkowy wedle uznania
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy według własnego uznania. Kurczaka „gotujemy” na patelni, podlewając niewielką ilością wody. Paprykę oraz cebulę kroimy w paski, odcedzamy kukurydzę.
Układamy na całym placku ser, na jednej połowie kurczaka i warzywa a na drugą nakładamy sos. Następnie, przekładamy na rozgrzaną, suchą patelnię i podpiekamy na małym gazie do czasu rozpuszczenia się sera.
Smacznego!

You must be logged in to post a comment.