Kotlety jajeczne w wersji bezglutenowej

Kotlety jajeczne w wersji bezglutenowej.
Witajcie Kochani?
Założę się, że większość z was nie wyobraża sobie wakacji bez podróżowania. ???⛴✈ Każdy chciałaby wyjechać z obecnego miejsca zamieszkania chociaż na jeden dzień. Doskonale to rozumiem, bo mam takie same odczucia? Każda wolna chwila to dobry moment, żeby oderwać się od codziennych problemów i naładować akumulatory na kolejne miesiące. ???
Będąc na diecie bezglutenowej, z każdym wyjazdowym pomysłem zadaje sobie pytanie – co jeść podczas takich wakacji? Jak przeżyć chociaż jeden dzień w miejscu, gdzie o restauracji z menu gluten free mogę totalnie zapomnieć, a w sklepach wybór jest znikomy. Każdy taki wyjazd jednocześnie wiąże się ze stresem u mojego Bezglutenowca, dlatego też wychodząc na przeciw nerwowej atmosferze przygotowałam pyszne kotlety jajeczne! ???? Przepis niezwykle prosty, a o ile mniej stresu?
Ogromnym plusem takiej przekąski jest to, że można zjeść zarówno na ciepło jak i na zimno, w pracy, w szkole, w plenerze i na wycieczce, a przygotowanie zajmuje nie więcej niż 30min ??⏰
Składniki, których potrzebujemy:
- 6 jajek,
- Szczypiorek,
- Natka pietruszki,
- Bułka tarta bezglutenowa,
- Sól,
- Pieprz,
- Wegeta,
- Czosnek
Sposób przygotowania:
5 jajek gotujemy na twardo. Następnie, po ugotowaniu kroimy w kostkę i dodajemy jedno surowe jajko. Do tego wsypujemy ok 100g. bułki tartej, dodajemy pokrojony szczypior i natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku, obtaczamy w bułce i smażymy na patelni do zarumienienia.
Zerknijcie na owoce mojej pracy?⬇️
You must be logged in to post a comment.