Pierś z indyka nadziewana pieczarkami i serem [gluten free]

Pierś z indyka nadziewana pieczarkami i serem [gluten free]

W weekend można trochę poeksperymentować w kuchni 🙂 Udało nam się stworzyć takie o to dzieło – Pierś z indyka nadziewana pieczarkami i serem. Do tego dodaliśmy kaszę gryczaną oraz surówkę z rukoli, pomidorków i papryki. Co wyszło? 🙂 Mega fajne i smaczne danie. Szczegóły poniżej!

Składniki:

  • Indyk, mięso z piersi bez skóry – 450g
  • Kasza gryczana – 200g
  • Ser Mozzarella – 70g
  • Pieczarki – 220g
  • Cebula – 100g
  • Oliwa z oliwek – 25ml
  • Sól, pieprz – kilka szczypt, wedle uznania

Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj, osusz i natnij tak, aby utworzyć kieszonkę, a następnie natrzyj dokładnie przyprawami.
  2. Cebulę oraz pieczarki obierz i pokrój.
  3. Na rozgrzanej patelni z tłuszczem zeszklij cebulę, dodaj pieczarki, sól, pieprz i usmaż.
  4. Pieczarki przestudź, odsącz z nadmiaru wody i wymieszaj z tartym serem.
  5. Kieszonki napełnij farszem i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  6. Piecz w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 15-20 minut.

Pierś z indyka nadziewana pieczarkami i serem

Tak więc wystarczy około pół godzinki, by stworzyć dość ciekawe danie. Mam nadzieję, że przepis Wam podpasuje i przede wszystkim będzie smakowało – tak jak mi 🙂

Pozdrawiam!
Bezglutenowa Narzeczona