25 października, 2020
Pierś z indyka nadziewana pieczarkami i serem [gluten free]
W weekend można trochę poeksperymentować w kuchni 🙂 Udało nam się stworzyć takie o to dzieło – Pierś z indyka nadziewana pieczarkami i serem. Do tego dodaliśmy kaszę gryczaną oraz surówkę z rukoli, pomidorków i papryki. Co wyszło? 🙂 Mega fajne i smaczne danie. Szczegóły poniżej!
Składniki:
- Indyk, mięso z piersi bez skóry – 450g
- Kasza gryczana – 200g
- Ser Mozzarella – 70g
- Pieczarki – 220g
- Cebula – 100g
- Oliwa z oliwek – 25ml
- Sól, pieprz – kilka szczypt, wedle uznania
Sposób przygotowania:
- Mięso umyj, osusz i natnij tak, aby utworzyć kieszonkę, a następnie natrzyj dokładnie przyprawami.
- Cebulę oraz pieczarki obierz i pokrój.
- Na rozgrzanej patelni z tłuszczem zeszklij cebulę, dodaj pieczarki, sól, pieprz i usmaż.
- Pieczarki przestudź, odsącz z nadmiaru wody i wymieszaj z tartym serem.
- Kieszonki napełnij farszem i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piecz w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 15-20 minut.
Pierś z indyka nadziewana pieczarkami i serem
Tak więc wystarczy około pół godzinki, by stworzyć dość ciekawe danie. Mam nadzieję, że przepis Wam podpasuje i przede wszystkim będzie smakowało – tak jak mi 🙂
Pozdrawiam!
Bezglutenowa Narzeczona
Author: bezglutenowanarzeczona
You must be logged in to post a comment.