Sernik na zimno – deser gluten free
Cześć 🙂
Bezglutenowy deser stał się moim kolejnym celem, którym chcę się z Wami podzielić 🙂 Wybór padł na sernik na zimno. Przepis niezwykle prosty i szybki w przygotowaniu. Najdłuższy okazał się czas oczekiwania na spożycie 😉
Składniki, których użyłam do przygotowania są oznaczone znakiem przekreślonego kłosa, więc w 100% bezpieczne. W tym przypadku wartość kaloryczna schodzi na drugi plan 😉
Poniżej składniki, których potrzebujesz:
- 1 opakowanie mieszanki masy sernikowej dr Oetkera,
- 2 serki waniliowe bez laktozy firmy Łowicz (2x150g.),
- 500ml mleka bez laktozy firmy Mlekovita,
- 1 galaretka bezglutenowa dr Oetkera
Sposób przygotowania:
Masę sernikową mieszamy w 500ml mleka i miksujemy przez ok. 2 minuty. Następnie dodajemy serki waniliowe i mieszamy 1 minutę.
Po przygotowaniu masy, sernik zalewamy wcześniej przygotowana i wystudzoną galaretką o konsystencji lekko ściętej. Na końcu wkładamy do lodówki w celu schłodzenia.
Tak właśnie prezentuje się mój sernik po kilku godzinach spędzonych w lodówce 🙂
Zapraszam do skorzystania z przepisu 🙂
You must be logged in to post a comment.