Sernik na zimno – deser gluten free

Sernik na zimno – deser gluten free

Cześć 🙂

Bezglutenowy deser stał się moim kolejnym celem, którym chcę się z Wami podzielić 🙂 Wybór padł na sernik na zimno. Przepis niezwykle prosty i szybki w przygotowaniu. Najdłuższy okazał się czas oczekiwania na spożycie 😉

Składniki, których użyłam do przygotowania są oznaczone znakiem przekreślonego kłosa, więc w 100% bezpieczne. W tym przypadku wartość kaloryczna schodzi na drugi plan 😉

Poniżej składniki, których potrzebujesz:

  • 1 opakowanie mieszanki masy sernikowej dr Oetkera,
  • 2 serki waniliowe bez laktozy firmy Łowicz (2x150g.),
  • 500ml mleka bez laktozy firmy Mlekovita,
  • 1 galaretka bezglutenowa dr Oetkera

Sposób przygotowania:

Masę sernikową mieszamy w 500ml mleka i miksujemy przez ok. 2 minuty. Następnie dodajemy serki waniliowe i mieszamy 1 minutę.

Po przygotowaniu masy, sernik zalewamy wcześniej przygotowana i wystudzoną galaretką o konsystencji  lekko ściętej. Na końcu wkładamy do lodówki w celu schłodzenia.

Tak właśnie prezentuje się mój sernik po kilku godzinach spędzonych w lodówce 🙂

Zapraszam do skorzystania z przepisu 🙂